Speakers

Волонтерська діяльність

Української федерації танцю у воєнний час

Цей проект був організований Наталією Моголівець, президентом Української Федерації Танцю, президентом Львівської секції CID та головою Української Федерації Йоги у місті Львів та за підтримки Олени Піхулі - інструктора Української Федерації Йоги, інструктора УФТ та віце-президента Львівської секції CID, а також інших танцювальних інструкторів, зокрема Тетяни Ігнатьєвої та Тетяни Василенко.

З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну приміщення нашої танцювальної студії "Shakti Yoga Shala / Sensation Dance Studio" на вул. Залізничній, 20 у Львові було переобладнано під Волонтерський центр та притулок для вимушених переселенців.

nata_mogolivets_yoga_320997299_1257738994806883_6434202183006574899_n.jpg

Ми допомагали нашим людям багатьма можливими способами, а саме:

• надавали притулок біженцям, забезпечували їх їжею та ліжками;

• шукали медикаменти та інші гуманітарні вантажі, розподіляли їх між лікарнями та гарячими точками;

• допомагали переселенцям та біженцям знайти житло та роботу у Львові та Європі тощо.

Оскільки ми вважали правильним не тільки піклуватися про наших громадян, а й давати їм можливість опанувати деякі необхідні навички, ми приділяли належну увагу регулярній організації та проведенню різноманітних занять і курсів для переселенців, волонтерів та всіх бажаючих. Це були заняття з

• цивільної самооборони та елементарних бойових мистецтв;

• йога;

• першої долікарської допомоги;

• танці та ву-шу для дітей.

Усі заняття були безкоштовними.

Влітку 2022 року ми повернулися до нашої звичайної діяльності студії танців та йоги, продовжуючи активно займатися благодійністю, збором коштів тощо. Після перших відключень електроенергії наприкінці осені\взимку 2022 року ми вирішили розгорнути власний "Пункт незламності" в нашій студії, перетворивши її на своєрідний коворкінг воєнного часу, де наші студенти та їхні друзі могли залишатися онлайн і підтримувати свою роботу на комп'ютері, а також зігрітися. Ми придбали генератор та блоки безперебійного живлення (UPS), щоб забезпечити електропостачання для роботи вдень і особливо ввечері, а також обігрівачі, Starlink для забезпечення безперервного інтернет-зв'язку для коворкінгу, а також освітлювальні прилади, такі як сенсорні та портативні світлодіодні лампи, щоб забезпечити додаткове світло в приміщенні в темний час доби.

Іншим нашим проектом була доставка медикаментів та медичного обладнання до місцевих лікарень та гарячих точок (куратор проекту - Світлана Славіогло), а також закупівля певних сертифікованих медичних приладів та формування з них індивідуальних аптечок, які ми відправляли нашим людям на східну лінію фронту (під керівництвом Світлана Кухарук). Тетяна Ігнатьєва, ще один викладач танців, допомагала доставляти міжнародну гуманітарну допомогу та розподіляти її на місцях по пунктах та установах, які її потребують.

IMG_0453 (3).JPG
photo_2024-06-28_15-24-05.jpg

У серпні 2023 року ми організували концерт "Dance for Ukraine" в Берліні, який відвідало близько 400 відвідувачів за благодійні внески. Концерту передувала серія танцювальних майстер-класів від інструкторів Української федерації танцю (які були безкоштовними для українців) та серія лекцій з підвищення чуттєвості від інструкторів Української федерації танцю та Української федерації йоги (куратор проекту - Юлія Ярошенко).

Всі кошти, зібрані на цих заходах, були передані нашим друзям, волонтерській організації "Бойові котики" (керівник Сергій Бойченко, який також є танцюристом), які змогли придбати 3 броньовані автомобілі та доставити їх нашим друзям-йогам, що воюють у Харківській області.

photo_2024-06-26_15-58-55_edited.jpg
Speakers

Наталія Моголівець, яка зараз перебуває у Швеції, разом з чоловіком організувала хаб, куди доставляють меблі та одяг, щоб українці, які переїхали до Швеції, могли безкоштовно взяти там необхідні речі. Наталія також є співвикладачем у проекті "Мова та здоров'я" - курсі викладання шведської мови та йоги для іммігрантів, серед яких є й українці.

Наші танцювальні інструктори з Харкова, Наталія Боровик та Віталія Губенко, які переїхали до Берліна і відповідали за благодійного організацію концерту та благодійних мастер-классів, також активно проводили онлайн та живі уроки танців (і йоги), які були безкоштовними для українців як по всьому світу, так і локально.

Олександра Улашина та Олександра Середа продовжували викладати танці онлайн і надавали свої студії, щоб допомогти приймати людей під час перебування у притулку.

Вікторія Ільєва з Одеси продовжує викладати танці, незважаючи на постійні обстріли міста. Вона також відвідує місця обстрілів, щоб допомогти постраждалим людям з їхніми поточними потребами. Тетяна Кореновська, яка зараз перебуває в Харкові і також продовжує викладати танці, активно допомагає групі місцевих хлопців, які створюють безпілотники і доставляють різні речі - від медикаментів до запчастин для дронів.

Ми й надалі продовжуємо допомагати ЗСУ та Україні.

nata_mogolivets_yoga_434749347_18343139503096618_4675300526436869801_n.jpg